חביתיות שעורה

רבות מדובר בזמן האחרון על הנזק שעלולה לגרום החיטה. גם למי שלא רגיש לגלוטן, עשויה להיות, כנראה, רגישות לגלוטן החיטה. הגוף מזהה את גלוטן החיטה כחלבון זר ומפתח תגובות חיסוניות-אלרגניות כלפיו. בנוסף לאפשרות של אכילת לחמים משיפון וכוסמין, ניתן להכין חביתיות שעורה, אותן ניתן לאכול כמעט עם כל דבר.
היפוקרטס הציע מזמן להעביר את הילדים התזזיתיים (ADHD) לשעורה. אז כהשלמה לדברי היפוקרטס אני מביא לכם כאן את המתכון.

רכיבים:
2 כוסות קמח שעורה
3 כוסות מים
3 ביצים
כף שמן זית
קמצוץ מלח

הכנה:
מערבבים את כל הרכיבים, רצוי בעזרת מיקסר חשמלי, עד ליצירת בלילה רכה. לוקחים בעזרת מצקת מעט מהתערובת ויוצקים למחבת טפלון איכותית ששומנה מעט. החביתיה צריכה להיות דקיקה ככל האפשר.
מכאן ככל בלינצ’ס / חביתיה רגילים –
כאשר השוליים נפרדים מהמחבת והחביתיה נעה בחופשיות על המחבת, מגלישים לצלחת ועוברים לחביתיה הבאה.

נ.ב. – מי שלא מיקצוען בהכנת חביתיות, תמיד זורק את הראשונה שלא יצאה טוב. אל תתייאשו!

בתיאבון!

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *