סכנה!! מלפפונים!!

בשבועות האחרונים קמה ההתארגנות נגד המלפפונים. התארגנות שהחלה בגרמניה והגיעה דרך אירופה אפילו לארצות הברית. לא, לא רק כנגד מלפפונים. גם עגבניות אסור לאכול, חסה ועוד ועוד.

E. Coli
הכל מתחיל מחיידק קטן שנמצא, סביר להניח, במערכת עיכול של כל אדם. אלא ש – במערכת העיכול הוא נמצא בכמויות קטנות יחסית וישנם חיידקים שאחראים ״לאזן״ אותו כמו אצידופילוס למשל.

חיידק ה E. Coli מייצר רעלנים ונחשב לחיידק ״לא ידידותי״ מבחינתו של האדם, אם כי, גם לא מזיק מידי.

מלחמת קיום
אין יותר טוב לחיידק מאשר למצוא מקום עם מזון, טמפרטורה נכונה ותנאים נוספים כדי להתפתח. מערכת העיכול היא מקום קלאסי ל E. Coli חוץ מדבר אחד: יש עוד כמה שרוצים את המקום. במצב כזה, נוצרת מלחמת קיום של ממש שבה החזק שורד אבל בהסתייגות אחת – לנו, בני האדם, יש דרכים להשפיע ולקבוע מי ינצח לטוב או לרע.

אנטיביוטיקה
אנטיביוטיקה יודעת להפר את האיזון המיקרוביולוגי בגוף. היא מחסלת את החיידק הבעייתי בגוף ועל הדרך מחסלת את כל החיידקים במערכת העיכול ומשאירה את המערכת פנויה לוירוסים, פטריות ויצורים חד תאיים שונים.

פלורה טבעית
במערכת העיכול שלנו אמורים להיות חיידקים מסוימים ובכל מקום, מאז ומעולם, נהגו לצרוך את החיידקים בצורה של מאכלים מסויימים כמו: מוחמצים מהמטבחים של עדות המזרח, יוגורטים מאירופה או מיסו מהמזרח הרחוק. כל מטבח ו״מאכלי החיידקים״ שלו. באופן זה, היו מחזקים את החיידקים החיוביים, על ידי תוספת של חברים חדשים וכך המערכת היתה מחזיקה בצורה בריאה.

ועכשיו?
ה E. Coli הגיע והתחיל לעשות בעיות. כמו שמאכלים מוחמצים מוסיפים חיידקי מעיים חיוביים ועל ידי כך תורמים לבריאות, כך מאכלים נגועים ב E. Coli מוסיפים שמן למדורה. כאשר אוכלים ירק מזוהם, החיידקים מתיישבים במערכת העיכול וגורמים לנזק רב ועלולים אף לגרום למוות.

אגב, אין מדובר על ירק רקוב. כלפי חוץ הירק נראה בסדר אלא שבמיקרוסקופ ניתן להבחין בחיידקי E. coli רבים.

הירקות הנגועים התחילו בגרמניה ובתקופה הראשונה חשבו שמדובר במלפפונים ואולי גם בעגבניות אולם כיום ידוע שככל הנראה מדובר בנבטים סיניים נגועים.

ההמלצה בגרמניה כעת היא להזהר מירקות חיים, להעדיף מבושל ככל האפשר (החיידקים מתים בבישול…) ולא לאכול נבטים סיניים.

עד כה נפגעו יותר מ 700 (!!!) אנשים בגרמניה ומתו יותר מעשרים.

ואתם?

אם אתם רוצים להיות יותר חסינים למחלות מהסוג הזה, כל שעליכם לעשות זה לשמור על מערכת העיכול שלכם בריאה: מינימום אנטיביוטיקה ומקסימום מזונות ״נגועים״ בחיידקי מעיים חיוביים.

תהיו בריאים!

20110613-175009.jpg

0 תגובות
  1. דן
    דן אומר:

    נדב,
    כל החיים הסבירו לנו שירקות זה דבר בריא, ומקורות לויטמינים וכו’..
    אז מה לאכול במקום ירקות?
     

    הגב
    • נדב אלשיך
      נדב אלשיך אומר:

      דן שלום,

      לא זאת היתה המסקנה שלי…

      המסקנה שלי היתה דווקא לאכול ירקות אולם לשמור על מערכת עיכול בריאה ומאוזנת וכך להפחית את הסיכון ממחלות וזיהומים.

      יום טוב ובריאות, נדב.

      הגב
  2. דן
    דן אומר:

    ברשותך יש לי עוד שאלות בנוגע לחיידק ה-e. coli.
    האם הוא מפריע לספיגת הויטמנים והתוספים שנוטלים?
    ואני כבר מפחד לאכול ירקות..
    ומעבר לכך ירקות מבושלים מאבדים מערכם התזונתי. כך שזה לא פתרון מצוין.
    האם יש את החיידקים האלה בכל ירק? או שהוא נמצא בתהליך מסויים שהירק נמצא, או באיזור גיאוגרפי מסויים? לא ברור לי כל כך מה זה וממה זה מתפתח?
    ושוב תודה על תשובותיך. ושבוע מצוין

    הגב

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *